Koululaisten uinnit Mikkelin kaupungin uimahalleissa annetaan arkisin uinninopetusta esikouluikäisistä kuudesluokkalaisiin.
Uinninopetuksesta vastaavat hallin omat uimaopettajat kunkin ikäluokan opetussuunnitelman mukaan. Koululaiset käyvät uimassa neljä kertaa lukuvuoden aikana. Uimataidon karttumiseksi vaaditaan myös omatoimista harjoittelua.
Tässä muutamia käytännön vinkkejä uintihetkien sujumiseen:
- Suosittelemme ihonmyötäistä uima-asua, koska se helpottaa vedessä liikkumista. Shortsit eivät ole hyvät, sillä ne on raskaat uida ja ne jalassa on vaikea opetella esimerkiksi rintauinnin potkua.
- Toivomme, että lapsilla olisi omat uimalasit. Niiden avulla vesirohkeus kasvaa, eikä kloorivesi ärsytä silmiä. Huomioithan, että sukellusmaski ei ole sama asia kuin uimalasit. Uimatunneilla harjoitellaan myös nenän käyttöä vedessä, eikä maskin kanssa saa hypätä sen rikkoutumisvaaran takia.
- Pyyhkeen ja uikkareiden lisäksi mukaan kannattaa pakata laudeliina. Uima-asua ei voi käyttää saunassa, sillä siihen kertynyt hiki kulkeutuu altaaseen ja uikkarista höyrystyy klooria hengitysilmaan.
- Pitkä otsatukka tai muutoin pitkät hiukset tulee pistää kiinni tai käyttää uimalakkia. Silloin hiukset eivät häiritse uidessa eikä altaaseen tule irtohiuksia.
- Käythän wc:ssä vielä ennen pesulle menoa, niin ei tarvitse lähteä kesken uintitunnin.
- Peseytyminen ja saunominen tapahtuu ilman uima-asua. Pelkkä suihkussaolo ei puhdista, joten pesethän itsesi saippualla.
Lapsen uimaan opettelu alkaa veteen totuttelulla. Sitä on hyvä tehdä jo kotona suihkun alla, jotta lapsi oppii miltä vesi tuntuu kasvoilla, eikä pärskeet altaassa häiritse. Jos joku asia mietityttää, kannattaa olla suoraan yhteydessä uimaopettajiin.
Julkisesti, opettajille, opiskelijoille, henkilökunnalle ja huoltajille