Oletteko tutustuneet lasten mielenterveystalo.fi.-sivustoon?

Mielenterveystalo.fi Etelä-Savon aluekoordinaattori Mikael Torppa kertoo Etelä-Savon alueelle laajentuneesta palvelusta.

Palvelu on osa mielenterveystalo.fi verkkopalvelua, jonka tarkoituksena on antaa tietoja ja ohjausta mm. sairauksista, oireista, hoidosta ja hoitoon hakeutumisesta sekä erilaisista hoitomuodoista. Paikka- ja palveluhaku laajentui myös Etelä-Savon alueelle keväällä 2017. Suosittelen tutustumaan palvelun sisältöön ja sen mahdollisuuksiin. Sitä voi suositella myös lasten vanhemmille/ huoltajille sekä kaikille lasten kanssa työskenteleville.

-           Ammattilaisten osioon  lasten, nuorten kuin aikuisten osalta yhteinen. Sinne vaaditaan kirjautuminen, joko toimikortilla, tai pankkitunnuksilla ja on suunnattu terveydenhuollon henkilöstölle.

 

Palveluhan löytyy osoitteesta: http://www.mielenterveystalo.fi/lapset/Pages/Default.aspx

Lastenmielenterveystalo.fi on osa Mielenterveystalo.fi –verkkopalvelua. Verkkopalvelusta vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS). Lasten mielenterveystalon sisällöt keskittyvät alle 13-vuotiaiden lasten mielenterveysasioihin. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on täysin ilmaista eikä vaadi kirjautumista.

Lastenmielenterveystalo.fi:ssa on Huolinavigaattori-toiminto jonka avulla saa tietoa erilaisista oireista ja ongelmista. Huolinavigaattorin ovat toteuttaneet yhteistyössä TAYS Lastenpsykiatria ja HYKS Lastenpsykiatria. Huolinavigaattori pohjautuu Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä kehitettyyn Lasten mielenterveystyön palveluverkko-malliin.

Toimin mielenterveystalo.fi etelä-savon aluekoordinaattorina työni ohessa. Tehtäviini kuulu paikallisen palvelutietolistan ylläpito, tiedottaminen ja ohjaus. Tarvittaessa voin tulla myös kertomaan palvelusta, sen mahdollisuuksista ja käytöstä ryhmille tai tapahtumiin, niin ammattilaisille kuin asiakkaille. Lisäksi voitte ottaa yhteyttä, mikäli toivotte jonkin alueellisen palvelun lisäämistä hakemistoon. Parhaiten minut tavoittaa sähköpostillani: [email protected]

 

Syksyisin terveisin:

Mikael Torppa, Mielenterverveystalo.fi aluekoordinaattori, Etelä-Savo.