Tiedote kouluterveyskyselystä 8. ja 9. luokkalaisten huoltajille

 

Hyvä huoltaja,

Kouluterveyskysely tuottaa seurantatietoa lasten ja nuorten terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista. Kyselystä vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Kyselyyn osallistuvat peruskoulujen 4. ja 5. luokan oppilaat ja heidän huoltajansa, peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat sekä lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten 1. ja 2. vuoden opiskelijat. Tutkimus toteutetaan 1.3.–30.4.2019 koko maassa.

Oppilaat ja opiskelijat osallistuvat kyselyyn oppitunnin aikana osana normaalia koulutyötä. Kysely on vapaaehtoinen. Siinä ei kysytä nimiä tai henkilötietoja. Jokaisen osallistuminen kyselyyn on tärkeää, jotta lasten ja nuorten hyvinvoinnista saadaan mahdollisimman kattava ja totuudenmukainen kuva. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi, venäjäksi, englanniksi tai pohjois-saameksi. Voit halutessasi kieltää alaikäisen lapsesi osallistumisen kyselyyn ilmoittamalla siitä lapsen opettajalle.

Kyselystä saatuja tietoja käytetään esimerkiksi lasten, nuorten ja perheiden palveluiden parantamiseen, koulun toiminnan kehittämiseen sekä tieteellisiin tutkimuksiin. Kaikki aineisto kerätään, tallennetaan, analysoidaan ja raportoidaan siten, ettei yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa. Tiedot säilytetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Tutkimus on arvioitu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuseettisessä työryhmässä.

Lisätietoja Kouluterveyskyselystä Vastaava tutkija Nina Halme, infopuhelin klo 8:00–16:00, p. 029 524 6082 [email protected] ja www.thl.fi/kouluterveyskysely