Ohjeita koulukuljetuksista

Ohjeita koulukuljetuksista

Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksymän koulukuljetusoppaan avulla oppilaiden huoltajat saavat tietoa Mikkelin kaupungin koulukuljetusetuudesta ja periaatteista, joilla maksuton koulukuljetus Mikkelin kaupungissa myönnetään ja järjestetään. Oppaan tarkoituksena on varmistaa kaikille oppilaille yhdenvertainen kohtelu. Koulukuljetukset järjestetään ensisijaisesti joukkoliikenteellä.

Mikäli koulukuljetusta ei pystytä järjestämään joukkoliikenteellä, se järjestetään tilausliikenteellä.

Päävastuu liikennekasvatuksessa on huoltajilla, jotka ovat velvollisia opastamaan lapsiaan liikkumaan turvallisesti liikenteessä. Huoltajien toivotaan huolehtivan siitä, että erityisesti koulunsa aloittaville, mutta myös vanhemmille oppilaille opetetaan hyvin koulureitti, aikataulut ja liikenteessä kulkeminen. Vanhempien on neuvottava ja opastettava ja tarpeen mukaan kuljettava mukana sekä saatettava lasta, kunnes hän oppii itse kulkemaan ja huomioimaan liikennettä. Huoltajat vastaavat koulukuljetuksessa olevien lasten turvallisesta pääsystä kotoa autoon ja autosta kotiin.

Peruskoululaisten toistaiseksi käytössä oleva maksuton Waltti -joukkoliikenne koskee Mikkelissä asuvia Mikkelin kaupungin perusopetuksen oppilaita ja mahdollistaa koulumatkojen lisäksi myös vapaa-ajanmatkustuksen. Joukkoliikenne on peruskoululaisille maksutonta myös koulujen lomien aikana.

Lisätietoa alla olevista linkeistä:

Koulukuljetukset: https://www.oppiminen.mikkeli.fi/perusopetus/perusopetuksen-yhteiset-kaytannot/yleistietoa/koulukuljetus/

Koulukuljetusopas: https://www.oppiminen.mikkeli.fi/wp-content/uploads/sites/2/2022/07/koulukuljetusopas-2022.pdf

Joukkoliikenteen aikataulut: https://mikkeli.fi/palvelut/joukkoliikenne-2/

Peruskoululaisten maksuton joukkoliikenne: https://mikkeli.fi/palvelut/joukkoliikenne-2/peruskoululaisten-maksuton-joukkoliikenne/