Tuppuralan koulu on mukana kokonaisvaltaisen ruokakasvatuksen hankkeessa lukuvuonna 2022-2023!

Tervehdys!

Koulumme toteuttaa tänä lukuvuonna ruokakasvatusta mentorin tukemana. Ruokakasvatuksen mentorointi on osa hankeyhteistyötä Kokonaisvaltaista ruokakasvatusta varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen – hankkeen kanssa.

Koululaisista noin joka kolmas ei syö aamupalaa jokaisena arkipäivänä. Koulussa tarjottu lounas kattaa kolmasosan oppilaan päivittäisestä energian tarpeesta, kun sitä syödään riittävästi ja täysipainoisesti. Täysipainoisesti syöty kouluateria sisältää pääruoan lisäksi salaatin (ja salaatinkastikkeen), leivän, levitteen ja ruokajuoman. Joka kymmenes oppilas (10 %) syö joka päivä täysipainoisen koululounaan. Olethan jatkuvasti kiinnostunut siitä, miten lapsesi kouluruokailu sujuu. Se, että kysyt ja kuuntelet hyväksyvästi kannustaa lasta kiinnittämään ruokailuun huomiota ja myös kertomaan siitä avoimesti.

Tänä lukuvuonna koulussamme keskitytään erityisesti (kouluruokailun kehittämiseen / monialaiseen oppimiskokonaisuuteen / jne. johtaja voi tähän täyttää koulun valitsemia teemoja). Lähetämme muutaman kuukauden välein myös teille huoltajille ruokakasvatukseen innostavia perhekirjeitä.

Mikäli haluat ottaa yhteyttä ruokakasvatuksen mentorointiin liittyen, voit lähettää sähköpostia hankekoordinaattorille Aija Laitinen, [email protected]. KOKOAVA-hankkeen toteuttavat vuosina 2021–2023 Itä-Suomen yliopisto, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry ja Suomen Sydänliitto ry. Hanke on yksi Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamista Ruokaketjun kehittämishankkeista.

Lue lisää: www.maistuvakoulu.fi