Opiskeluhuollon ja koulunuorisotyöntekijän tiedote

Kouluterveydenhoitaja on Ristiinan koululla lukuun ottamatta tiistai päiviä, jolloin terveydenhoitaja työskentelee hyvinvointiasemalla koululääkärin työparina ja kuukauden 1. ja 3. torstai terveydenhoitaja on Rämälän koululla.

Kouluterveydenhoitaja on koululla oleva terveyden edistämisen asiantuntija. Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain, seuraa heidän kasvuaan ja kehitystään; antaa oppilaille yksilöllistä terveysneuvontaa, sekä huolehtii oppilaiden rokotussuojasta. Kouluterveydenhoitaja työskentelee pääosin ajanvarauksella, mutta myös avoimella vastaanotolla klo 11.45-12.15, jolloin oppilaat voivat tulla aikaa varaamatta keskustelemaan asioistaan. Sairaanhoito ei sisälly kouluterveydenhoitajan työhön (esim. vapaa-ajan tapaturmien ja ylähengitystieinfektioiden hoito tapahtuu terveyskeskuksessa). Ajanvaraukset koululääkärin vastaanotolle toteutuvat kouluterveydenhoitajan kautta.

Koululääkäri toimii lääketieteellisenä asiantuntijana kouluterveydenhuollossa. Lääkäri työskentelee terveydenhoitajan työparina ja työ painottuu 1., 5. ja 8. luokalla tehtäviin laajoihin terveystarkastuksiin. Koululääkärin tehtäviä ovat mm. oppilaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, kasvun ja kehityksen seuraaminen, perheen hyvinvoinnin selvittely ja vanhempien tukeminen, terveysneuvonta sekä oppimiseen vaikuttavien terveysongelmien selvittely, diagnostiikka ja tarvittaessa lisätutkimuksiin ja hoitoon ohjaaminen. Myöskään koululääkärille ei kuulu sairauksien hoito ja seuranta, poikkeuksena tästä on ADHD, jonka hoito ja seuranta on sovittu tehtäväksi kouluterveydenhuollossa.

Koululääkärin vastaanotto on tiistaisin Ristiinan hyvinvointiasemalla.

Koulukuraattori on Ristiinan koululla maanantaista keskiviikkoon, sekä perjantaisin.

Koulukuraattori tarjoaa yksilöllistä ja yhteisöllistä tukea ja ohjausta mm. koulunkäyntiin liittyvissä asioissa, sosiaalisissa suhteissa, kaverisuhteissa ja kiusaamistilanteissa. Kuraattori edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia ja tekee yhteistyötä perheiden, muiden työntekijöiden ja yhteistyöverkostojen kanssa.

Koulukuraattori on osa oppilashuoltoa ja jokaisella oppilaalla on oikeus päästä tapaamaan kuraattoria. Oppilaat voivat hakeutua kuraattorille itse tai esimerkiksi huoltajan tai opettajan ohjaamana. Kuraattoripalvelu on luottamuksellista.

Koulunuorisotyöntekijä on Ristiinan koululla tavattavissa koulupäivien aikana sekä tarvittaessa myös koulupäivien jälkeen.

Koulunuorisotyön kohderyhmänä ovat 5.-9.-luokkalaiset oppilaat. Työn tavoitteena on kohdata nuoria matalalla kynnyksellä, parantaa kouluviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä, sekä ennaltaehkäistä koulupoissaoloja.

Yhteydenotot puhelimitse tai Wilman kautta

Kouluterveydenhoitaja Tiina Väärä puh. 044 794 5060

Koulukuraattori Anna-Kaisa Myllymäki puh. 040 359 6914

Koulunuorisotyöntekijä Jenni Paavilainen puh. 040 512 8926