ELOKUUN TIEDOTE 2024

Tervetuloa kouluun!

Mikkelin kaupunki 

Rämälän koulu 

7.8.2024 

ELOKUUN TIEDOTE 2024 

Tervetuloa aloittamaan uusi lukuvuosi! 

Kouluvuoden aloitamme huomenna to 8.8. klo 8.30. Ensimmäinen koulupäivä päättyy kaikilta klo 12.30. 

Koulutaksi huolehtii kaikkien oppilaiden paluukyydit ensimmäisenä koulupäivänä.  

Perjantaista 9.8. eteen päin aikataulut ovat lukujärjestyksen mukaiset. Lukujärjestykset löytyvät Wilmasta. Tuntien paikkoihin saattaa tulla elo-syyskuun aikana pieniä muutoksia.  

Viikoilla 33-34 valitaan koulullemme uusi oppilastoimikunta.  Oppilaat valitsevat luokissa keskuudestaan oppilastoimikunnan jäsenet lukuvuodeksi 2024-2025: kaikkiaan kuusi varsinaista jäsentä, yksi kultakin luokalta sekä heille varajäsenet. Elo-syyskuun aikana valmistuu lukuvuodelle toimintasuunnitelma. 

Oppilastoimikunnan ohjaajana toimii Heli Munday. 

 Viikoilla 33-34 järjestämme oppilaille piirustuskilpailun. Oppilaat äänestävät suosikkityötään. Eniten ääniä saanut piirustus valitaan syyskuussa koteihin jaettavan lukuvuositiedotteen kansikuvaksi. Toiseksi eniten ääniä saanut piirustus pääsee lukuvuositiedotteen takakanteen. 

Koulukummitoimintaa jatkamme 1-2 -luokan ja 5-6 -luokan oppilaiden kesken. 

Koko koulun vanhempainillan järjestämme ke 21.8. klo 17.30 alk. Aloitamme yhteisellä osiolla koulun ruokalassa ja sen jälkeen luokanopettajien johdolla luokittain omissa luokissa. Vanhempainiltakutsu jaetaan myös Wilma-viestinä, mihin toivomme vastauksena asioita, joita toivotte illassa käsiteltävän.   

Liikuntatunneissa pätee sama sääntö kuin ennenkin eli ulkoliikuntaa on silloin, kun ilmat vain sallivat. Sisäliikuntavarusteet kannattaa kuitenkin tuoda kouluun huonojen ilmojen varalta.  Varusteita voi säilyttää omassa luokassa. Liikuntavastaavana toimii Hanna Paso. Opettajat tiedottavat liikuntatunteihin liittyvistä varuste- ym. asioista Wilma-viesteillä. 

Jatkamme oppilaiden Positiivaritunti -käytäntöä, mihin luokat luovat omat tarkemmat sopimuksensa. Luokat keräävät positiivaripisteitä hyvin menneistä oppitunneista, koulupäivistä ja/tai hyvistä teoista. Pisteitä luokassa sovitun määrän saatuaan luokka saa palkkioksi valita mieleisen tekemisen yhden oppitunnin ajaksi. “Possarituntien” tarkoituksena on edistää luokkahenkeä ja hyvää käyttäytymistä sekä antaa luokan käyttäytymisestä positiivista palautetta oppilaille ja koteihin. Tämän lukuvuoden aikana possaritunnin sisällöksi oppilaat saavat valita aitoa kohtaamista ja yhdessä tekemistä sisältäviä juttuja pääsääntöisesti ilman älylaitteita. Positiivinen vuorovaikutus on tämänkin lukuvuoden painopistealueita! 

Koulussamme on käytössä ns. pitkä välitunti. Ensimmäinen ja toinen oppitunti pidetään peräkkäin ilman välituntia. Ensimmäinen/pitkä välitunti alkaa klo 10.00 ja päättyy klo 10.30. Pitkän välitunnin tavoitteena on mm. lisätä oppilaiden välituntiliikuntaa. Oppilaista koulutetut ja koulutettavat Välkkäriohjaajat järjestävät myös ohjattua välituntiliikuntaa tiistaisin ja torstaisin pitkän välitunnin aikana. Muistakaa varata lapselle sopiva varustus/vaatetus ilmojen mukaan! Muut välitunnit pidämme normaaliin tapaan 15 min. mittaisina. 

Opettajiin saa päivän aikana yhteyden Wilman kautta tai puhelimitse. Kiireellisissä asioissa suosittelemme soittoa opettajalle, koska opettaja ei välttämättä ehdi Wilman kautta tulevia viestejä heti lukea, toisinaan vasta koulupäivän jälkeen. Koko henkilökunnan puhelinnumerot löytyvät Wilmasta, koulun kotisivuilta sekä syyskuussa jaettavasta Rämälän koulun lukuvuositiedotteesta. 

Marjaana Kekkonen, luokanopettaja 1-2 

Hanna Paso, luokanopettaja 3-4, vararehtori 

Juha-Matti Neuvonen, luokanopettaja 3-4, rehtori 

Heli Munday, päätoiminen tuntiopettaja 

Mervi Hyötyläinen, koulunkäynninohjaaja, IP-ohjaaja 

Teija Puntanen, koulunkäynninohjaaja, IP-vastuuohjaaja 

Lukuvuoden koulukuljetustiedot löytyvät Wilmasta oppilaan tiedoista. Kyytiasioissa kysymyksiin vastaavat Kyytineuvo mieluiten sähköpostitse [email protected]  (puhelin 044 794 5120, 044 794 5160), koulunkäynninohjaaja Mervi Hyötyläinen ja rehtori Juha-Matti Neuvonen. 

Kuljetusoppilailla näkyvät Wilmassa seuraavat tiedot; 

•     Kuljetusmuoto = linja-auto, taksi tai syöttökuljetus 

•     Taksikuljetuksen nouto-/jättöpaikka = taksi ja syöttökuljetuksiin määritelty oppilaan nouto- tai jättöpaikka. Linja-autokuljetuksessa pysäkkiä ei ole määritelty. 

•     MA kulj. lähtee, TI kulj. lähtee jne. = taksi ja syöttökuljetuksissa olevan oppilaan aamun arvioitu noutoaika. Huom! Linja-auto kuljetuksessa olevilla oppilailla ei ole näkyvissä aamun noutoaikoja vaan ne löytyvät joukkoliikenteen aikatauluista tai niitä voi tiedustella ko. reitin liikennöitsijältä. 

•    MA Liikennöitsijä 1, TI Liikennöitsijä 1 jne. = Taksikuljetuksesta vastaava liikennöitsijä ja yhteystieto. Joillakin oppilailla voi olla kaksikin eri liikennöitsijää. 

 Joukkoliikenteen aikataulut: https://mikkeli.fi/palvelut/joukkoliikenne-2/joukkoliikenteen-aikataulut/ 

 Ohjeita koulukuljetusoppilaiden vanhemmille; 

•    Huoltajat opastavat lastaan asianmukaiseen käyttäytymiseen ja turvallisuuteen koulumatkojen aikana. 

•     Huoltajat selvittävät joukkoliikenteen aikataulut ja harjoittelevat joukkoliikenteellä kulkemista yhdessä oppilaan kanssa. 

•    Erillisillä tilausajoilla kulkevien oppilaiden osalta arvioidut noutoajat ja noutopaikat näkyvät Wilmassa. 

•    Annetut noutoajat ovat arvioituja noutoaikoja ja ne voivat muuttua kuljetusreitin aikana, joten oppilaan tulee varautua odottamaan kyytiä. 

•    Oppilaan tulee olla valmiina kuljetuksen noutopaikalla odottamassa kuljetusta noin viisi minuuttia ennen arvioitua noutoaikaa. 

•    Huoltajat ilmoittavat taksikuljetuksen perumisesta välittömästi suoraan liikennöitsijälle, jos kyseessä on samaa tai seuraavaa päivää koskeva muutos. 

•    Mikäli huoltajalla on tiedossaan pitempiaikainen poikkeama lapsen taksikuljetuksen tarpeeseen, tulee siitä ilmoittaa koululle ja Mikkelin kaupungin koulukuljetuksiin. 

•    Huoltaja ei voi itse tilata koulukuljetusta eikä tehdä muutoksia kuljetusreittiin. 

    

 Hyvää kouluvuotta 2024-2025! 

      

Juha-Matti Neuvonen eli Juhis 

Luokanopettaja 5-6 ja rehtori