Lasten, nuorten ja perheiden asiointi terveysasioissa keskittyy Palveluluukkuun

Etelä-Savon hyvinvointialueen lasten, nuorten ja perheiden terveyspalveluissa asiointia uudistetaan 1. helmikuuta alkaen. Palveluluukku on uusi asiointikanava, johon on koottu koko hyvinvointialueelta peräti kahdeksan aiempaa puhelinpalvelua. Lisäksi Palveluluukku avaa asioinnin myös chatissa, mikä on uutta monissa sen palveluista.

Uudistuksen tavoitteena on suoraviivaistaa terveyspalveluissa asiointia. Palveluluukussa tavoitellaan asiointia yhdellä yhteydenotolla niin, että kohderyhmän tarpeita vastaava palvelu löytyy ja se voidaan käynnistää nopeasti.

 

– Palveluluukkuun yhdistyy nykyisiä neuvoloiden, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä lasten ja nuorten mielenterveys- ja riippuvuuspalveluiden asiointikanavia. Toimintamallin taustalla on Savonlinnan seudulta tuttu Luukku, nyt siitä on jalostettu koko hyvinvointialuetta palveleva yhden puhelinnumeron ja chatin selkeä asiointikanava.

 

Chat on tuttu asiointiväline perheille ja nuorille

Palveluluukku auttaa lapsiperheitä  ja nuoria oikeiden palveluiden ääreen matalalla kynnyksellä. Yhteyttä ottaessaan ei tarvitse itse tietää, minkä palvelun tarpeessa on.

 

Somaattisten terveysasioiden ja sosiaalipalveluiden tarpeiden välinen raja voi joskus olla häilyvä ja siksi Palveluluukku toimii tiiviissä yhteistyössä Perheneuvon kanssa, joka puolestaan vastaa sosiaalipalveluiden tarpeeseen.

 

Chatissa niin Palveluluukku kuin Perheneuvokin löytyvät saman lapset, nuoret ja perheet -napin takaa. Puhelimitse Palveluluukun tavoittaa 1.2.24 alkaen numerosta 015 744 7744 (arkisin ma–pe klo 8–15). HUOM! Palveluluukku korvaa Mikkelin kouluterveydenhuollon keskitetyn ajanvarausnumeron eli numero 040 656 7553 jää pois käytöstä 1.2.24 alkaen.

 

Palveluluukussa hoituu asiat vastaanottoajan siirrosta hoidon tarpeen arvioon, sillä tiimissä työskentelee sihteereitä, terveydenhoitajia ja mieli-asioiden sairaanhoitajia. Sihteerit hoitavat ajanvarauksellisia asioita. Terveydenhoitajat ja sairaanhoitajat toteuttavat hoidon tarpeen arviointia ja voivat tarvittaessa avata potilastietoja.

 

Eloisan Palveluluukku 1.2.2024 alkaen

 

Lisätiedot

Heli Järnefelt
Tulosaluepäällikkö, lasten- ja nuorten sote-keskuspalvelut
040 359 6605
[email protected]

 

Johanna Puhakka
Tulosaluepäällikkö, lasten- ja nuorten mielenterveys- ja riippuvuuspalvelut
Mielenterveys- ja päihdepalvelut
040 656 7758
[email protected]